Gizlilik politikası

Bu site oppoturkiye.org ile aynı politikalara sahiptir. Bu sitede hiçbir şekilde kayıt olma, giriş yapma ve yorum yapma gibi özellikler bulunmadığından hesap bilgileri kullanılmaz. Yalnızda IP adresiniz ile birlikte modem ve internet tarayıcısı bilgileri toplanmaktadır. Bu bilgiler sadece site güvenliğini korumak amaçlıdır ve kimliğinizle eşleştirilmez. Bu sebeple ad-soyad, e-posta, cinsiyet, konum ve yaş bilgileri gibi bilgilerin bulunduğu maddeler bu site için geçersizdir.

OPPO Türkiye Fan Forum(bundan itibaren “Forum”,”Oppo Forum” veya “site” olarak anılacaktır) olarak gizliliğiniz ve bilgileriniz koruma konusundaki endişelerinizin olmaması ve güvenliği, kullanım yerleri ve saklanması gibi konularda tam güven sağlamada kararlıyız. Kişisel bilgileriniz hakkında sorularınız varsa lütfen bizimle irtibata geçin.

Burada bulunan Gizlilik Bildirimi, kişisel verilerinizin toplanma, kullanma ve saklanma şartlarını açıklayan açık aydınlatma metnini sayfanın en altında bulabilirsiniz. Lütfen okuyunuz.

Başlamadan önce kısa bir bilgilendirme olarak burada toplanan konum, ilgi alanı, internet aramaları, ziyaret ettiğiniz web siteleri ve demografik bilgilerin yalnızca Google Hesabınız varsa geçerli olduğunu hatırlatmak isteriz. Zira bu veriler Google tarafından toplamakta, işlenmekte, saklanmakta ve bize sadece Google Analytics hizmeti aracılığıyla şifrelenmiş, kişiyi ifşa etmeyen ve yüzdelik dilimler ya da sayısal veriler şeklinde iletmektedir. Söz edilen hizmet(“Google Analytics”), forumu analiz etmek, güvenliği sağlamak ve reklam verenlere sunulmak üzere istatistiksel verilere dönüştürülme amacıyla kullanılmaktadır. Bahsi geçen hizmet ücretsizdir ve her web sitesi açan, yürüten kişi kullanabilir. Bununla ilgili gizlilik sözleşmesi Google’a aittir. Google Gizlilik Sözleşmesi’ni okumak için tıklayın.

Sizden ne tür bilgiler topluyoruz?

Foruma kayıt olma, mesaj yazma ve tüm olanaklarından faydalanabilmeniz amacıyla ya da site güvenliğini ve kişi güvenliğini sağlamak amacıyla bazı veriler toplarız. Topladığımız ve işlediğimiz verilerin türü şunları içerebilir:

  • Kullanıcı adı, e-posta adresiniz, cinsiyetiniz, konumunuz ve yaşınız gibi kayıt olurken verdiğiniz kişisel bilgiler
  • IP adresiniz, MAC adresiniz, bağlandığınız cihaz türü, modem ve internet tarayıcısı bilgileri
  • Forumun içerisinde kullanıcılarla iletişime geçmek için kullandığınız özel mesaj kutunuz.

Yukarıda listelenen veriler forumumuz tarafından toplanmakta ve Türkiye’de aşağıda bildirilen Yer Sağlayıcımızın sunucularında depolanmaktadır.

Yer Sağlayıcı Bilgileri

Çizgi Telekomünikasyon A.Ş. (NATRO)
Gülbahar Mah, Elif Sok. No:4 Şişli/İstanbul
+90 (212) 213 1 213

Yukarıda belirtilen ve tarafımızca toplanan, saklanan verilere ek olarak iş ortaklarımızdan(Google) gelen veriler ile forum trafiğini kontrol ederiz. Bu veriler cinsiyet, konum, yaş, ilgi alanı, demografik bilgiler gibi kişisel bilgilerdir. Bu bilgiler hiçbir şekilde sizin kimliğiniz ile ilişkilendirilmez, sizin tam konumunuzu ifşa etmez, şifrelenerek saklanır ve yalnızca forumu analiz etme veya istatistiksel veri şeklinde kullanılır. Toplanan bu bilgiler Google tarafından toplanmakta ve Google sunucularında 50 ay süre ile saklanmaktadır.

Ayrıca forumda bulunan Google Adsense reklamları Google profilinizle ilgili olmakta olup, Google hesabınız aracılığıyla ilgi alanınız, ziyaret ettiğiniz web siteleri, yaptığınız Google aramaları gibi veriler ile kişiselleştirilerek Google tarafından sunulmaktadır. Bu verilere forumun hiçbir erişimi yoktur. Ayrıntılı bilgiyi Google Gizlilik Politikası‘nda ve AdChoises Gizlilik Politikası‘nda(İngilizce) bulabilirsiniz.

Topladığımız verileri ne şekilde kullanıyoruz?

Bazı bilgilerinizi bazı şartlar altında kullanabiliriz. Ancak e-posta gibi kayıt olurken verdiğiniz bilgi, cinsiyet gibi kendi rızanızla verdiğiniz bilgiler haricinde hiçbir şekilde verileriniz sizin forum profilinizle, üyeliğinizle eşleştirilmez ve hukuki mecburiyetler haricinde kimseyle paylaşılmaz. Ayrıntılı olarak şu şekilde kullanabiliriz:

  • Forum güvenliği ve sizin güvenliğiniz
    Forumun ve sizin kişisel güvenliğinizi sağlamak amacıyla bazı bilgileri kullanırız. Bunlar IP adresiniz, servis sağlayıcınız, konumunuz, isminiz ve e-postanız olabilir.
  • Hukuksal sorunlarla baş etme
    Bazı durumlarda doğan hukuki sorunlardan ötürü gerçekleşen yargı soruşturmasını aksatmamak ve kanunların getirtiği yükümlülükleri sağlamak amacıyla bazı bilgilerinizi hukuki mecralar(mahkemeler, savcılık vb.) ile paylaşabiliriz. Bunlar adınız-soyadınız, IP adresiniz, cinsiyetiniz gibi bilgiler olabilir. Bu bağlamda verileriniz herhangi bir hukuksal durumda yargı birimlerine iletilmek amacıyla 50 ay süreyle saklanır.
  • Sizinle iletişime geçme
    Sizinle irtibata geçmek için(Forumda bir konunuza/mesajınıza aldığınız beğeni, alıntı, cevap veya etkileşimi bildirmek; forumda aldığınız uyarı, ceza vb. durumları haber vermek vb.) e-posta adresinize elektronik postalar gönderebiliriz. Bu seçenek varsayılan olarak HAYIR işaretlenmiştir. Bu tip postaları almak için profilinizdeki seçeneklerden EVET olarak işaretleyebilirsiniz. Yalnızca kayıt olurken gönderilmek üzere bir onay postası size yollanabilir.

Forumdaki hesabınız ve profilinizle alakalı Gizlilik ayarlarınızı şu sayfadan istediğiniz zaman düzenleyebilirsiniz: https://www.oppoturkiye.org/hesap/privacy

Çerez politikası

Çerezler, sitemizde oturum açabilmemiz veya belirli tercihlerin hatırlanabilmesi gibi belirli işlevleri sunmamıza olanak sağlayan, bilgisayarınızda tarafımızdan ayarlanan küçük metin dosyalarıdır.

Bu sayfada belirlediğimiz çerezler hakkında ayrıntılı bir çerez politikamız ve daha fazla bilgimiz var.

Hangi veri hangi koşulda toplanır ve bu politikanın kabulü hakkında

Sitemizin sürekli kullanımı, genel olarak bu politikayı kabul ettiğinizi gösterir. Ancak IP adresi, MAC adresi, tarayıcı, modem bilgisi verileri harici e-posta adresiniz, cinsiyetiniz, yaşadığınız şehir veya ad-soyad gibi veriler foruma kayıt olmadığınız sürece sizden istenmez. Siteye kayıt olurken size ulaşabilmek ve foruma kayıt olma işleminizin size ait olduğunu doğrulayabilmek amacıyla sadece geçerli bir e-posta adresi vermeniz istenir. Bunun haricinde cinsiyet, kullandığınız telefon modeli bilgisi, yaşadığınız şehir ve ad-soyad gibi bilgileri vermek sizin tercihinizdir ve zorunlu değildir. Siteye girdiğiniz anda sadece IP adresi, MAC adresi, tarayıcı, modem bilgisi gibi veriler foruma yapılan olası saldırıları fark etme, bildirme, önleme ve hukuki süreç başlatma amacıyla toplanır. Bu sebeple sitemizin sürekli kullanımında bizimle yalnızca IP adresiniz gibi verileri paylaştığınız gizlilik bildirimini kabul edersiniz. Bu politikayı kabul etmiyorsanız lütfen bu siteyi kullanmayın. Diğer ek bilgilerin(e-posta, cinsiyet vb.) toplanmasıyla ilgili şartları kayıt olurken açıkça kabul etmeniz gereken bir uyarı bulunmaktadır ve politikayı okuyup, kabul ettiğinize dair açık rıza onayı kutucuğunu işaretlidiğiniz anda politikayı okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Verilerinizi güvende tutmak

Bize sağladığınız her türlü bilginin güvenli olduğundan emin olmayı taahhüt ediyoruz. Yetkisiz erişim veya ifşayı önlemek için, topladığımız bilgilerin korunması ve güvenliğini sağlamak için bilgileriniz şifrelenerek saklanmaktadır.

Bu politikada yapılan değişiklikler

Bu politikada istediğimiz zaman değişiklik yapabiliriz. Gelecekte yapılan değişiklikler nedeniyle, bu politikadaki bilgileri tekrar gözden geçirmeniz ve yeniden kabul etmeniz istenebilir.

KVKK(Kişisel Verilerin Korunması Kanunu) Aydınlatma Metni

Aydınlatma Metni’nde geçen Oppo Türkiye Fan Forumu; “Oppo Forum”, “forum” veya “site” olarak anılabilir.

Kişisel verilerin işlenme amacı

KVKK’nın 4., 5. ve 6. maddeleri uyarınca kişisel verileriniz;

  • Hukuka ve etik kurallarına uygun
  • Doğru ve güncel
  • Belirli, açık ve meşru amaçlar doğrultusunda
  • İşlendikleri amaca bağlı, sınırlı ve ölçülü
  • İlgili mevzuatta öngörülen veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza edilme kurallarına uygun bir şekilde Oppo Türkiye Fan Forumu yönetimi tarafından aşağıda yer alan faaliyetleri ile bağlantılı olacak şekilde işlenecektir.

Oppo Türkiye Fan Forumu faaliyetleri

  • Akıllı telefon kullanan kişileri buluşturmak, bir araya getirmek
  • İçerik Sağlayıcı olarak forum hizmeti vermek
  • Reklam hizmetleri vermek
  • Faaliyetlere ait iletişim sağlamak ve yürütmek

KİŞİSEL VERİLERİN AKTARIMI

KVKK’nın 8. ve 9. maddeleri uyarınca; ip, log, isim soyisim, e-posta, kişisel verileriniz yukarıda sayılan amaçlar dahilinde, forum faaliyetlerinin sürdürülebilmesi için Kişisel Veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde gerekli görülen üçüncü kişilere (forum yönetimi, hukuken yetkili kamu kurumu ve kuruluşları, hukuken yetkili özel hukuk şirketleri ve/veya kişilerine) aktarılabilecektir.

KİŞİSEL VERİLERİN TOPLANMA YÖNTEMİ VE HUKUKİ SEBEBİ

Kişisel verileriniz, forum yönetimi tarafından hukuki sebeplere dayanarak forumun faaliyetlerini sürdürebilmesi için KVKK tarafından öngörülen temel ilkelere uygun olarak, KVKK’nın 5. Ve 6. Maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında işbu aydınlatma metninde belirtilen amaçlarla da toplanabilmekte, işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir.

KİŞİSEL VERİ SAHİBİNİN HAKLARI

KVKK’nın 11. Maddesi uyarınca herkes, veri sorumlusuna başvurarak kendisiyle ilgili;

  • Kişisel verilerinin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme,
  • KVKK 7. Maddede öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  • (e) ve (f) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde zararın giderilmesini talep etme,

haklarına sahiptir.

Yukarıda belirtilen haklarınız ile ilgili forum yönetimine (destek@oppoturkiye.org e-posta adresi) mail yolu ile başvurmanız halinde, talebinizin niteliğine göre en geç 30 (otuz) gün içerisinde yanıt verilecektir.